Author Topic: Web Server QoS Errors  (Read 323 times)

zoubotao

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Web Server QoS Errors
« on: June 10, 2019, 10:45:27 PM »
These are all my vms:
appserver1、mailserver1、webserver1、infraserver1、batchserver1  in numa node 1;

appserver2、mailserver2、webserver2、infraserver2、batchserver2  in numa node 1;

appserver3、mailserver3、webserver3、infraserver3、batchserver3  in numa node 1;

appserver4、mailserver4、webserver4、infraserver4、batchserver4  in numa node 2;

appserver5、mailserver5、webserver5、infraserver5、batchserver5  in numa node 2;

appserver6、mailserver6、webserver6、infraserver6、batchserver6  in numa node 2;

dbserver1、dbserver5 in numa node 0;

appserver is configurated:4 core、8GB ram;

dbserver is configurated:12 core、28GB ram;

infraserver is configurated:1 core、2GB ram;

webserver is configurated:2 core、12GB ram;

mailserver is configurated:1 core、1GB ram;

batchserver is configurated:2 core、1GB ram;

All vm use Mellanox 25Gb vf;

When I ran 4 tiles, I can have a good result; but when I run 6 tiles, the QoS of webserver4,webserver5,webserver6 cannot pass:
Run 1
Tile 4
Web Server Errors:
Iteration 1 failed 95% TIME GOOD QoS. Achieved: 90.1%
Iteration 1 failed 99% TIME TOLERABLE QoS. Achieved: 96.9%
Tile 5
Web Server Errors:
Iteration 1 failed 95% TIME GOOD QoS. Achieved: 90.4%
Iteration 1 failed 99% TIME TOLERABLE QoS. Achieved: 97.1%
Tile 6
Web Server Errors:
Iteration 1 failed 95% TIME GOOD QoS. Achieved: 89.8%
Iteration 1 failed 99% TIME TOLERABLE QoS. Achieved: 97.0%

I am confused about it.

RamyaMeruva

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +1/-0
Re: Web Server QoS Errors
« Reply #1 on: June 11, 2019, 05:02:02 PM »
Hi Zoubotao,

This seems more like resourcing/tuning issue. Since you've already got 4T passing, I would recommend u to first try 5T and monitor resource utilization.

Also, you can refer to latest published results on how to tune your testbed to support more tiles.

Thanks,
Ramya

zoubotao

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: Web Server QoS Errors
« Reply #2 on: June 11, 2019, 09:05:24 PM »
Thank you for your reply. I will do it as you said.

sachinkhanna48

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Re: Web Server QoS Errors
« Reply #3 on: July 31, 2019, 04:06:50 AM »
Hi Zoubotao,

This seems more like resourcing/tuning issue. Since you've already got 4T passing, I would recommend u to first try 5T and monitor resource utilization.

Also, you can refer to the latest published results on how to tune your testbed to support more tiles.

Thanks,
Ramya

Hi, I am facing the same problem please help me!

Thanks,

Sachin

ChrisFloyd

  • Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 50
  • Karma: +2/-0
Re: Web Server QoS Errors
« Reply #4 on: August 11, 2019, 10:50:44 PM »
sachinkhanna48,

How many Tiles have you been able to run successfully?  More than 1 Tile?   If so, can you verify that you have sufficient network and storage resources to handle multiple tiles?  If you are running multiple tiles, are you using at least 10Gb NICs on the clients (or dedicated 1Gb NICs pre VM), and/or have you verified you do not have a client network bottleneck? Note, each Tile will require close to 1Gbit traffic on the SUT (as well as on the client/driver VM).  Disk IO requirements per tile are ~1000 IOPs (or more, depending on the VM memory configuration of your VMs), 

While recent published results may configure more resources than are technically necessary for SPECvirt_sc2013 results, they provide a reasonable idea of network and disk requirements for optimal performance.  Perhaps look at some published results with lower tile counts (older results), as well as recent results using the latest storage and network components: 

https://www.spec.org/virt_sc2013/results/specvirt_sc2013_perf.html