Author Topic: SPECweb_Support: [ERROR] SocketTimeoutException encountered during run!  (Read 1190 times)

yk.jayachand

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Hi SPEC Members,

    I am running single web-server workload for benchmark run.
    I am getting "SPECweb_Support: [ERROR] SocketTimeoutException encountered during run!"

    Client configuration:-
    The following items were added to /etc/bashrc:

    ulimit -n 999999 > /dev/null 2>&1

    ulimit -u unlimited

   Following was added to /etc/sysctl.conf:
   

    fs.file-max = 500000


    client rebooted reran the benchmark for single web-server workload.

   I could not overcome above ERROR and  SocketTimeoutException.
   
   I am attaching the Control.config,bashrc and sysctl.conf of client and httpd.conf of webserver.
   
   Please help me in resolving this issue.

  Thanks and Regards,
  Y.K.JAYACHAND
 


lroderic

  • Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 147
  • Karma: +6/-0
Y.K., please post the log file(s) as well.

Lisa

abond

  • Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 30
  • Karma: +6/-0
Hello Y.K.,

Yes, as Lisa mentioned having the log files for the harness on the client as well as the Apache logs on the webserver and infraserver would be helpful.

It looks like you have applied some tunings to the webserver, have you also taken a look at the tunings for the infraserver since they are related?

You could also try running just the web workload by itself to make sure the configurating is working without contention from other running VMs.

Andy

yk.jayachand

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Hi Andy,


I am attaching infraserver and webserver config tuning files and infraserver logs.

I will attach remaining log files in next reply, due size limit of attachment.

Thanks and Regards.
Y.K.JAYACHAND

yk.jayachand

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Hi Andy,


I am attaching the web-server apache logs.Please find the attachment.



Thanks and Regards,
Y.K.JAYACHAND

yk.jayachand

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Hi Andy,

I am attaching the spec-virt benchmark run logs with only webserver workload.Please find the attachment.



Thanks and Regards,
Y.K.JAYACHAND

abond

  • Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 30
  • Karma: +6/-0
Hey Y.K.,

Thanks for those files.  I think you are hitting a different issue, but you might want to look at some of the recent SPECvirt_sc2013 publications for tunings and consider bumping up some of your infraserver and webserver sysctl.conf and httpd.conf settings.

I noticed in your ssl_error_log file from the webserver that you are seeing these errors:
[Tue Jul 29 21:10:04 2014] [error] [client 10.164.0.62] PHP Warning:  require(init_vars.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/bank/inc.common.php on line 9, referer: https://webserver/bank/
[Tue Jul 29 21:10:04 2014] [error] [client 10.164.0.62] PHP Fatal error:  require(): Failed opening required 'init_vars.php' (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /var/www/html/bank/inc.common.php on line 9, referer: https://webserver/bank/

You might want to check on whether your /var/www/html directory is setup ok and if your php setup is correct.

Andy

yk.jayachand

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Hi Andy,

I verified my php setup by launching the test.php and phpver.php under /var/www/html/, which dispalys "hello world" and "installed PHP version" respectively on web browser.

I manually accessed php pages(ex:-inc.common.php etc ..) in "/var/www/html/bank/" path.To see whether I can launch valid PHP pages in bank folder.

By default /opt/SPECweb2005/Scripts/PHP/support, /opt/SPECweb2005/Scripts/PHP/bank and /opt/SPECweb2005/Scripts/PHP/eccomerce folders does not contain "init_vars.php",These foders are copied under "/var/www/html/" as per webserver workload setup steps in user guide.

I noticed,until "init_vars.php" page is generated in "support" folder under /var/www/htm,while benchmark run.I could not access/display the php pages(ex:- inc.common.php etc ..) under support folder on web browser.This is same for bank and ecommerce folders.This might be the reason for followinhg errors and warnings.

[Tue Jul 29 21:10:04 2014] [error] [client 10.164.0.62] PHP Warning:  require(init_vars.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/bank/inc.common.php on line 9, referer: https://webserver/bank/
[Tue Jul 29 21:10:04 2014] [error] [client 10.164.0.62] PHP Fatal error:  require(): Failed opening required 'init_vars.php' (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /var/www/html/bank/inc.common.php on line 9, referer: https://webserver/bank/

The type of benchmark test being run is "SPECweb_Support" but not "SPECweb_Banking" or "SPECweb_Ecommerce"

I am following the link  "http://www.spec.org/virt_sc2013/results/res2013q2/virt_sc2013-20130501-00001-perf.html" for configuring the workloads.


Thanks and Regards,
Y.K.JAYACHAND